Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Takvim
« Eki Kasım
Pz Sl Çs Cm Ct Pa
Tarihte 19 Kasım günü 0 olay var, Detaylar..

Google'da Ara
..Buraya Yaz..

Döviz Kuru
Alış
1 EUR : 3.4381 YTL
1 USD : 3.8792 YTL
Satış
1 EUR : 3.4608 YTL
1 USD : 3.8862 YTL

Site sayacı
Bugün : 116
Dün : 270
Toplam : 219039
Sayfa izlenimi aldık..

Sigortalı işten ayrılış bildirgesi internetten verilecek
  Haberler || Güncel
   Sigortalı işten ayrılış bildirgesi internetten verilecek

Değerli üyemiz,

Halen yürürlükte bulunan uygulamalara göre, işten ayrılan sigortalılar için İŞKUR'a "işten ayrılma bildirgesi", ÇSGB'ye "ek-2 çıkış bildirim" listesi ve SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgesinde çıkış tarihi ve nedeninin gösterilmesi gerekmektedir.

Ancak, bu mevcut uygulamaya ek olarak ayrıca örneği SGK tarafından hazırlanan sigortalı işten ayrılış bildirgesi de 1 Ekimden itibaren verilecektir. Sigortalılığın sona ermesine ilişkin bildirimlerin sigortalı işten ayrılış bildirgesiyle sigortalılığın sona ermesini takip eden on gün içinde e-sigorta ile yapılması gerekecek.

Sigortalı işten ayrılış bildirgesine kaydedilen bilgiler, ayrıca ilgili aylık prim ve hizmet belgesinde de gösterilir. Aylık prim ve hizmet belgesi ile sigortalı işten ayrılış bildirgesi arasındaki mutabakatsızlık, işverenle yapılacak yazışma sonucunda giderilecek.

Yasal süresi dolmadığı için henüz kuruma verilmeyen aylık prim ve hizmet belgesinde yer alacak sigortalı çalışmalarının kurumca bilinmesini gerektiren diğer hallerde de bu madde gereğince işlem yapılır. Ancak, on günlük süre dolmadan aylık prim ve hizmet belgesi verilmiş ise ayrıca sigortalı işten ayrılış bildirgesi verilmeyecek.

Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi işlemleri, http://app.ssk.gov.tr/SigortaliTescil/amp/loginldap linkinden yapılabilecek. ancak, link açıldığında sayfanın kapanmaması için açılan sayfada İngilizce olarak sayfanın kapanmasını istiyor musunuz sorusuna "hayır" cevabı verilecek. Evet seçildiğinde sayfa kapanmaktadır.

Saygılarımla

Necmi Tunca

[ Ekleyen  (admin) | 14.10.2008 16:04:27 | : ]

Üyelik
Kullanıcı :
Şifre :
Hatırla :

Staj-Sinav

2017 Yılı Sınav Takvimi hk.

2017 Yılı Hesap Numaraları ve bedeller hk.

Staja Giriş Sınavı İlk Başvuru işlemleri

Staja Giriş Sınavı Tekrar Başvuru işlemleri

Bolu
BOLU

Yerel reklam

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
-- Arti Bilgisayar --
Bu sayfa: 0,21 saniyede yorumlandı.