Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Takvim
« Mar Nisan
Pz Sl Çs Cm Ct Pa
Tarihte 26 Nisan günü 0 olay var, Detaylar..

Google'da Ara
..Buraya Yaz..

Döviz Kuru
Alış
1 EUR : 3.7253 YTL
1 USD : 4.0758 YTL
Satış
1 EUR : 3.7500 YTL
1 USD : 4.0832 YTL

Site sayacı
Bugün : 14
Dün : 28
Toplam : 230582
Sayfa izlenimi aldık..

Sigortalı işten ayrılış bildirgesi internetten verilecek
  Haberler || Güncel
   Sigortalı işten ayrılış bildirgesi internetten verilecek

Değerli üyemiz,

Halen yürürlükte bulunan uygulamalara göre, işten ayrılan sigortalılar için İŞKUR'a "işten ayrılma bildirgesi", ÇSGB'ye "ek-2 çıkış bildirim" listesi ve SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgesinde çıkış tarihi ve nedeninin gösterilmesi gerekmektedir.

Ancak, bu mevcut uygulamaya ek olarak ayrıca örneği SGK tarafından hazırlanan sigortalı işten ayrılış bildirgesi de 1 Ekimden itibaren verilecektir. Sigortalılığın sona ermesine ilişkin bildirimlerin sigortalı işten ayrılış bildirgesiyle sigortalılığın sona ermesini takip eden on gün içinde e-sigorta ile yapılması gerekecek.

Sigortalı işten ayrılış bildirgesine kaydedilen bilgiler, ayrıca ilgili aylık prim ve hizmet belgesinde de gösterilir. Aylık prim ve hizmet belgesi ile sigortalı işten ayrılış bildirgesi arasındaki mutabakatsızlık, işverenle yapılacak yazışma sonucunda giderilecek.

Yasal süresi dolmadığı için henüz kuruma verilmeyen aylık prim ve hizmet belgesinde yer alacak sigortalı çalışmalarının kurumca bilinmesini gerektiren diğer hallerde de bu madde gereğince işlem yapılır. Ancak, on günlük süre dolmadan aylık prim ve hizmet belgesi verilmiş ise ayrıca sigortalı işten ayrılış bildirgesi verilmeyecek.

Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi işlemleri, http://app.ssk.gov.tr/SigortaliTescil/amp/loginldap linkinden yapılabilecek. ancak, link açıldığında sayfanın kapanmaması için açılan sayfada İngilizce olarak sayfanın kapanmasını istiyor musunuz sorusuna "hayır" cevabı verilecek. Evet seçildiğinde sayfa kapanmaktadır.

Saygılarımla

Necmi Tunca

[ Ekleyen  (admin) | 14.10.2008 16:04:27 | : ]

Üyelik
Kullanıcı :
Şifre :
Hatırla :

Staj-Sinav

2018 Yılı Sınav Takvimi hk.

2018 Yılı Hesap Numaraları ve bedeller hk.

Staja Giriş Sınavı İlk Başvuru işlemleri

Staja Giriş Sınavı Tekrar Başvuru işlemleri

Bolu
BOLU

Yerel reklam

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
-- Arti Bilgisayar --
Bu sayfa: 0,25 saniyede yorumlandı.